Laadun varmistaminen

Toimintaamme ohjaavat ISO 9001 -laadunhallintajärjestelmä sekä ISO 14001 -ympäristöjärjestelmä. Parhaat materiaalit ja uusimmat laitteet ovat käytössämme. Valvomme valmistamiamme jousia tuotantoprosessin aikana ja sen jälkeen optometrisin laittein.

Parhaat materiaalit

Käytämme jousien valmistuksessa EN-standardien mukaisia jousiraaka-aineita (teräs, galvanoitu, ruostumaton, haponkestävä). Lankatoimittajamme ovat myös alansa parhaita.

Nykyaikaiset CNC-jousikoneet takaavat laadun ja kilpailukykyiset hinnat niin pienissä protosarjoissa kuin miljoonien kappaleiden tuotantosarjoissa.

Valmistuksenaikainen laadunvalvonta

Ajon aikana CNC-koneet mittaavat jokaisen jousen:

  • Kameravalvonta
  • Asennontunnistus mekaanisesti tai laserilla

Suoritamme otokseen perustuvia pistokokeita manuaalisesti:

  • Laadunvalvontakortti
  • Työntömitta, astemitat, tulkit ja sovitteet
  • Uutuutena meillä on Mitutoyon Quick Image valvontajärjestelmä, jolla voimme tarkistaa nopeasti ja tarkasti jousien laadun.

Lämpökäsittely

Lämpökäsittely on tärkeä osa jousen valmistusprosessia. Tästä syystä olemme vuoden 2017 aikana investoineet jousien päästöuuneihin sekä Tuusulassa että Hirvensalmella. Lisäksi olemme ottaneet käyttöön uuden karkaisulinjaston Hirvensalmella.

Päästölämpökäsittely

Päästölämpökäsittely on tavanomainen jousien jälkikäsittely. Lämpökäsittelyllä jousista poistetaan valmistuksen aikana syntyneet jännitykset. 

Karkaisu

Karkaisua käytetään jälkikarkaistavissa materiaaleissa (51CrV4).

Jälkikarkaistavia materiaaleja käytettämällä täytetään korkeammat vaatimukset jousivoimassa ja kestossa.

Kuulapommitus

Olemme investoineet myös uuteen Rösler-kuulapommituskoneeseen. Laitteen avulla voidaan jousien käyttöikää pidentää jopa 30%.

Jousien laskentaohjelma IST

IST (Institute of Spring Technology Limited) on jousien suunnitteluohjelma, jolla lasketaan jousen voimaa ja kestävyyttä. Ohjelmalla pystymme mitoittamaan asiakkaalle juuri oikean ja kustannustehokkaan ratkaisun.

Jousivoimavaaka

Pystymme mittaamaan voimia puristus ja vetojousista uusilla Easydurin mittalaitteilla.

Tärkein - osaava ja motivoitunut henkilökunta

Tärkein voimavaramme on tyytyväinen ja motivoitunut henkilökunta, jonka pitkä kokemus jousiratkaisuissa on asiakkaidemme käytettävissä.

Valitsemalla Jousiteoksen varmistat jousillesi parhaan mahdollinen laadun ja edistyksellisen valmistustekniikan. Perheyrityksenä sitoudumme vahvasti asiakaslähtöiseen ja nopeaan palveluun.


Tarvitsetko jousia?

Pyydä tarjous

Tai jätä yhteydenottopyyntö